Ange ditt sökord

Annons:

Svullnade blodkärl vid träning och solning

Hej

Min fru känner sig orolig och har nu även fått mig själv att känna oro.
Det handlar om att efter min träning eller om jag varit ute i solen så svullnar blodkärl upp vid min högra tinning. Känner något obehag men har inte ont, får iofs lite huvudvärk efter solande men det är väl ganska normalt. Det ser nästan ut som om dom skall brista och det hade nog inte varit särskillt nyttigt kan jag tänka. 😉
Eftersom jag är rakad på huvudet så syns det tydligt.
Hoppas Du kan svara på detta och att jag inte behöver uppsöka läkare. F (Man, 40år)

Under fysisk ansträngning blir det alltid en ökad belastning på blodkärlen och kan i vissa fall se mycket påtagligt ja till och med groteskt u t. i de allra flesta fall är det här så kallade normalvarianter av blodådrornas storlek. Risken för att de spontant skulle brista får man nog anse vara minimal. Är man ändå fundersam ja till och med orolig bör man väl be en läkare att de på detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: