Ange ditt sökord

Annons:

Svullnade blodkärl vid träning och solning

Hej

Min fru känner sig orolig och har nu även fått mig själv att känna oro.
Det handlar om att efter min träning eller om jag varit ute i solen så svullnar blodkärl upp vid min högra tinning. Känner något obehag men har inte ont, får iofs lite huvudvärk efter solande men det är väl ganska normalt. Det ser nästan ut som om dom skall brista och det hade nog inte varit särskillt nyttigt kan jag tänka. ;-)
Eftersom jag är rakad på huvudet så syns det tydligt.
Hoppas Du kan svara på detta och att jag inte behöver uppsöka läkare. F (Man, 40år)

Under fysisk ansträngning blir det alltid en ökad belastning på blodkärlen och kan i vissa fall se mycket påtagligt ja till och med groteskt u t. i de allra flesta fall är det här så kallade normalvarianter av blodådrornas storlek. Risken för att de spontant skulle brista får man nog anse vara minimal. Är man ändå fundersam ja till och med orolig bör man väl be en läkare att de på detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.