Ange ditt sökord

Annons:

Svullna ben och röda fläckar

Question:
Hej!
Jag har vid flera gånger när jag varit utomlands, (även några gånger hemma också) fått svullna ben och röda fläckar på underbenen. Oftast händer detta när det är varmt och jag gått mycket. De röda fläckrna börjar på insidan på benen men det kan även bli mitt mitt fram och på utsidan. De röda fläckarna går bort efter 4-5 dagar. När jag flyger brukar jag ha stödstrumpor och även på dagarna om det inte är så varmt. Finns det något man kan göra åt detta? Tycker om att göra resor där man går och vandrar och resor till storstäder och då går man ju också mycket. De svullna benen och speciellt de röda fläckarna gör att det inte känns så roligt att göra sådana resor!

Det är vanligt att det lätt blir svullna ben, dels vid långa flyg-, tåg- eller bilresor, dels där situationen förvärras vid varmt klimat. Bra att stödstumpor används, samt att man har bekväma skor att promenera i. Ibland kan man ha effekt av en liten dos vattendrivande medicin, där man ju förstås diskuterar förutsättningarna med den läkare man brukar gå hos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: