Ange ditt sökord

Annons:

”Svullen mage som fungerar dåligt” – Marie 41 år:

Jag fick en känsla av att magen åkte hiss upp och ner + att jag kände mig svimfärdig. Detta skedde ca 10-15 minuter efter intagande av en brioche/sötbröd utomlands och jag var tvungen att kräkas men fick bara upp magsyra. Efter denna händelse har min mage varit svullen, fungerar dåligt och jag har mycket gaser som luktar oerhört illa och det känns som om jag har en klump i halsen dygnet runt. Har ni något gott råd att ge om vad jag skall ta mig till?

Skrivet av Anders Halvarsson...
Man bör diskutera igenom situationen med någon läkare. Det är viktigt att man gör en basal bedömning av anamnesen, det vill säga ärftlighet, tidigare sjukdomar, medicinering i övrigt, viktnedgång eller viktuppgång? Efter dessa frågor bestämmer man sig för fortsatta undersökningar som gastroskopi, röntgen eller ultraljud.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: