Ange ditt sökord

Annons:

Svider vid magmunnen

Min mage svider, särskilt vid magmunnen. Jag har inga sura uppstötningar eller halsbränna. Vad kan det vara? Camilla 39 år

Om man med magmunnen menar att det svider högt upp imagen, men nedanför revbensvinkeln, kan det röra sig av en magkatarr även om man inte har sura uppstötningar eller halsbränna. Pröva gärna under ett par veckor med någon receptfri medicin som man kan inhandla efter råd på apoteket. Har det då inte blivit bättre ler bra tycker jag att du skall söka för detta. Man kan behöva se på några blodprover och att kanske även beställa en undersökning, gastroskopi, där man med fiberoptik tittar ned i magsäcken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!