Ange ditt sökord

Annons:

Stroke och alkoholintag

Hej!
Jag har en far på 81 år som i höstas drabbades av en vänstersidig stroke. Han hade varit nere på Gran Canaria i 3 veckor och vaknade en natt och kände sig "konstig". Nu mår han ganska bra men har problem med höger ben som inte riktigt vill hänga med.
Vi var på återbesök på sjukhuset för en vecka sedan. Ny läkare (som bara var där över dagen). Läkaren var mycket tydlig med att far inte fick dricka alkohol eller vistas i sol över huvud taget. Den förra läkaren sade att ett glas vin ibland är ingen fara. Vad ska vi tro på?
Det handlar ju också om livskvalité. Far är aldrig i direkt sol men vistas på Gran Canaria hela vintern.
Ett glas vin till maten brukar han unna sig då och då.
Är det förenat med livsfara?
Mycket undrande och tacksam för svar, dottern Susanne.

Har man tittat på riskfaktorer i övrigt och inte kunna finna några allvarligare fel, tycker jag nog att din far skall unna sig ett glas vin, möjligen två, bara det är normalstora glas och vid ett tillfälle per dygn. Håller med om att livskvaliteten betyder mycket mer i sammanhanget än vad man skulle tro!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: