Ange ditt sökord

Annons:

”STRESSADE MAGAR” – Orolig man (51) har reflux-problem sedan några år tillbaka:

Var hos familjeläkaren för mina besvär med övre och nedre magen. Besvär vid högra revbensbågen (tolvfingertarmen-galla). Alla blodprover var OK men fick ta tre avföringsprover också, och då visade proverna att jag hade blod i två av dem. Vid provtillfällena var avföringen hård och som harlort. Måste säga att jag har haft en stressig och orolig höst med mycket psykisk oro. 2003 gjordes en tjocktarmsröntgen och då u.a. Kan det vara att man är SÅ känslig i tarmen eller är det något farligt?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Jag tror att det första man skulle vilja göra är att låta dig få ökad kontroll över din stress och oro. Det låter i mina öron som just det som stör dig mest. De fynd som dina prover visat har säkert ingen betydelse så länge du inte är i psykisk balans. Tala med din doktor om vad som stressar dig, Ordna detta och gör sedan om undersökningarna i lugn och ro. Först då kommer de att kunna visa om det finns någon annan orsak till dina magbesvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: