Ange ditt sökord

Annons:

”STRESSADE MAGAR” – Micke (22) måste gå på toaletten ofta när han har ätit måste och ofta är det bråttom:

Jag kan ibland knipa och hålla ut ett par timmar, men ibland går det verkligen inte. Jag är nästan alltid lös i magen, och så här har det varit i ca ett halvår. Jag tycker inte att jag har det stressigt så jag har svårt att tro att det beror på det. Rapar mycket också, lider psykiskt av att jämt behöva vara rädd för att akut behöva springa på toaletten. Har nästan aldrig ont i magen. Ingen skillnad på maten jag äter nu, och den jag åt för två år sedan.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Jag tror just att det är din oro som är den utlösande orsaken till dina besvär. Oro/stress ger ofta s.k ”urgency”, dvs en känsla att snabbt behöva tömma tarmen. Jag tycker att du skall söka för detta – det finns ingen andledning att du plågar dig själv med att bära på all den oro och stress som ger dig så mycket besvär

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: