Ange ditt sökord

Annons:

”Stress är inte bra för magen” – Signaturen “Blir det aldrig bättre” (kvinna 66) har länge behandlats för Helicobacter pylori:

Jag har fått antibiotika, Nexium, Losec, Lanzo m.m. Magen och tarmarna har undersökts av specialist. Inget sjukligt. Problemen kvarstår dock med småont i magen, olustkänsla, sugningar, måste äta ofta etc. Är h.p. resistent mot alla typer av åtgärder? Är det livstids medicinering som gäller? Fick problemet när jag arbetade i en stressig miljö. Är det en typ av förklaring?

Skrivet av Hjortsberg...
Det som ger besvären är INTE att helicobacter finns kvar. Visserligen kan man med antibiotika ofta bara bota 80% av dem som har Helicobacter i magsäcken - MEN det är INTE detta som ger dessa besvär. Signaturen tar själv upp det som sannolikt är orsaken till besvären - nämligen STRESS. Helicobacter förekommer brett i befolkningen och anses underhålla kroniska magbesvär - men inte orsaka dem. Jag tror snarare att frågaren är helt utläkt från sina bakterier i magsäcken och det kan även hennes läkare konstatera med tester. För att bli kvitt besvär bör hon ta ett samtal med sin läkare om livsstil - här ligger nog hela problemet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: