Ange ditt sökord

Annons:

Sticker under huden?

Jag har ett ställe mellan mitt högra skulderblad och rygg rad där det sticker under huden väldigt ofta. Det är en väldigt obehaglig känsla och tillslut så tappar jag känseln där helt. Ibland går stickningarna hela vägen ut i höger handen. Området på ryggen där det börjar är nästan lika stort som en tennis boll. Det händer oftast när jag sitter ner. Det började för ungefär 3 veckor sedan. Snälla återkom till mig ifall det är något jag borde söka hjälp för.

Med tanke på att du är så ung och inte har skadat dig så tror jag inte att det är något allvarligt. Kan det vara så att du sitter ihopsjunken på stolen och att du ensidigt använder ena armen tex med musen? Prova att räta upp ryggen, ibland är det lättare att hålla en rakare rygg om man sitter med bäckenet något framåttippat. Det får du till om du kan luta stolen några grader nedåt i framkanten alt sitta på en kil med den smalaste delen under låren. Prova också till att du har musen nära kroppen så inte armen är utsträckt hela tiden. Ha bildskärmen vinklad så att du inte behöver böja upp huvudet, den sk gamnackeposen för att se på skärmen. Ta många pauser då du stiger upp och rör lite på dig. Att röra på kroppen är viktigt för alla. Kroppen är ”designad” för rörelse så om man sitter många av dygnets timmar måste man kompensera med att träna kroppen varje dag minst 30 min men förstås helst mer.
Om du inte känner igen dig i att du sitter mycket och med lite dålig hållning och att besvären inte blir bättre utan kanske tom sämre bör du söka upp en sjukgymnast som undersöker dig och om det behövs skickar dig vidare till läkare.

Mvh Ulla Hansson

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 27 januari, 2010 Publicerad: 27 januari, 2010

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: