Ange ditt sökord

Annons:

Stegvis smärta i ryggen som kommer på kvällen – vad är det?

Jag har nu, inom ett årstid, fått ont i nedre halvan av ryggen i samband med smärta i magen. Det kommer oftast fram mot kvällen och håller i sig i några timmar. Smärtan kommer stegvis, men börjar i ryggen. Smärtan dämpar när jag har varm vetekudde på området eller ligger i ett varmt bad, ju varmare, desto mindre smärta. Även när jag sitter på knäna så att magen ligger emot låren och står på armbågarna minskar smärtan en aning. Ibland kan smärtan kombineras med illamående och toanödig.

Jag tycker att du skall beställa tid på din vårdcentral för att få en närmare undersökning vad det är som utlöser smärtan. Det skulle kunna vara så att någon nerv kommit i kläm och orsakar smärta i ryggen, magen och ger muskelspänningar som släpper i vissa kroppsställningar och av värme. Beroende på vad man kan finna vid undersökningen kan man kanske lägga en diagnostisk blockad, dvs man bedövar den nerv som eventuellt är orsaken till det onda för att se om smärtan försvinner. Annars kan säkert en sjukgymnast vara till hjälp med de behandlingsmetoder för smärta som de använder.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.