Ange ditt sökord

Annons:

Stegvis smärta i ryggen som kommer på kvällen – vad är det?

Jag har nu, inom ett årstid, fått ont i nedre halvan av ryggen i samband med smärta i magen. Det kommer oftast fram mot kvällen och håller i sig i några timmar. Smärtan kommer stegvis, men börjar i ryggen. Smärtan dämpar när jag har varm vetekudde på området eller ligger i ett varmt bad, ju varmare, desto mindre smärta. Även när jag sitter på knäna så att magen ligger emot låren och står på armbågarna minskar smärtan en aning. Ibland kan smärtan kombineras med illamående och toanödig.

Jag tycker att du skall beställa tid på din vårdcentral för att få en närmare undersökning vad det är som utlöser smärtan. Det skulle kunna vara så att någon nerv kommit i kläm och orsakar smärta i ryggen, magen och ger muskelspänningar som släpper i vissa kroppsställningar och av värme. Beroende på vad man kan finna vid undersökningen kan man kanske lägga en diagnostisk blockad, dvs man bedövar den nerv som eventuellt är orsaken till det onda för att se om smärtan försvinner. Annars kan säkert en sjukgymnast vara till hjälp med de behandlingsmetoder för smärta som de använder.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!