Ange ditt sökord

Annons:

Smittorisk vid oskyddat sex

Hej! Om man tidigare haft oskyddat sex med en person och själv testat sig efteråt, o alltså vet att man är fullt frisk, behöver man då tvinga partnern att också testa sig? Jag vet att personen i fråga inte har HIV, han lämnar blod. Vad jag tänker på är exempelvis gonorré, klamydia och syfilis. Med andra ord: ÄR DET MÖJLIGT ATT HA OSKYDDAT SEX TVÅ GÅNGER MED NÅGON SOM HAR GONORRÉ, KLAMYDIA ELLER SYFILIS UTAN ATT SMITTAS? Oerhört tacksam för svar. Vänligen Helena, 30 år

När det gäller gonorré oc h syfilis borde det har visat sig med att man själv får symtom tämligen omgående, med flytningar eller sår i underlivet. När det gäller Klamydia kan den ibland hos kvinnor gå förbi ganska spårlöst. I det läget kan man ju själv låta sig testas för att se om man har det eller inte. Så svaret på från blir således nej när det gäller syfilis och gonorré!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.