Ange ditt sökord

Annons:

Små oregelbundna blödningar, normalt?

Hej! Jag har haft p-staven Implanon i ganska exakt 1 år nu. När jag satte in den så hade jag små, oregelbundna blödningar under den första månaden, men sedan dess har jag inte haft några blödningar alls, med undantag för lite blodfärgade flytningar någon gång i somras. Nu har jag dock fått mensliknande blödningar som påminner om de jag hade i början med Implanon. De har varat i 2-5 dagar med ungefär en veckas mellanrum sedan början av december. Jag blöder inte mycket, men det känns ju ändå konstigt att de kom såhär plötsligt och oregelbundet. Har även fått svullna och ömma bröst samt svullna ben som jag brukar få vid "vanlig" mens. Vad beror detta på? Är det normalt, med tanke på att jag knappt haft några blödningar alls på nästan ett år? Emelie (20år)

Implanon som idag heter Nexplanon kan ge ett varierande blödningsmönster under de tre åren. Det kan vara en variation mellan ingen menstruation, längre blödningsperioder, tätare eller regelbunden mens. Det kan vara helt normalt med tätare blödningar under en period. Så avvakta och om det inte blir bättre får du kanske byta preventivmedel.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 10 februari, 2011

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: