Ange ditt sökord

Annons:

Smärtor i bröstet

Hej. Det är såhär att min sambo är 30 år gammal och sedan år 2000 har han haft smärtor som han tror kommer från hjärtat. Det kommer ofta när han anstränger sig och han har ont i flera timmar men sen när han väl kan äta så går smärtan bort, vad kan detta vara? är mycket orolig och han vägrar gå till läkare. Vickan, 34 år

Det är ju alltid svårt att värdera smärtor i bröstet, där det finns en hel del olika orsaker till varför man får besvären. Utifrån och in när det gäller bröstet är: Bröstmuskulaturen. Revbenens leder mot bröstbenet. Muskler mellan revbenen. Benhinnor. Lungsäcken, matstrupen och övre magmunnen. Och förstås hjärtat. Jag tycker förstås att han bör diskutera problemen med läkare och definitivt få ta ett Ekg för att i första hand utesluta hjärtåkomma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 26 september, 2011

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.