Ange ditt sökord

Annons:

Smärtor i bröstet

Hej. Det är såhär att min sambo är 30 år gammal och sedan år 2000 har han haft smärtor som han tror kommer från hjärtat. Det kommer ofta när han anstränger sig och han har ont i flera timmar men sen när han väl kan äta så går smärtan bort, vad kan detta vara? är mycket orolig och han vägrar gå till läkare. Vickan, 34 år

Det är ju alltid svårt att värdera smärtor i bröstet, där det finns en hel del olika orsaker till varför man får besvären. Utifrån och in när det gäller bröstet är: Bröstmuskulaturen. Revbenens leder mot bröstbenet. Muskler mellan revbenen. Benhinnor. Lungsäcken, matstrupen och övre magmunnen. Och förstås hjärtat. Jag tycker förstås att han bör diskutera problemen med läkare och definitivt få ta ett Ekg för att i första hand utesluta hjärtåkomma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 26 september, 2011

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: