Ange ditt sökord

Annons:

Smärtor efter operation av ljumsbråck

Har opererat ett ljumskbråck för ca två månader sedan och har fortfarande ont i operationsområdet.
Efter ingreppet fick jag reda på att man samtidigt upptäckt och avlägsnat en fettklump stor som en tennisboll.
Någon cansertest av fettklumpen gjordes ej. "Det syntes klart att det bara var en fettklump" var svaret jag fick vid min fråga om varför. Min fråga är om fettklumpen borde skickats på test? Om så, bör eller kan man gör någon test i efterhand? Finns det anledning för mig att vara orolig och vidta någon åtgärd? Är det normalt att känna smärta efter operationen nu nästan två månader efter operationen?

Ljumsbråck

Är man en erfaren kirurg kan man tämligen säkert avgöra om det är en fettklump, lipom, eller annan vävnad som man bör skicka på mikroskopisk undersökning eller inte. Blir det så att det börjar växa i operationsområdet igen skall man förstås ta vävnadsprover. I nuläget är det knappast meningsfullt med nytt ingrepp. Jag tycker inte du skall vara orolig i det här läget, utan vänta nu och se vad som händer. Däremot vet vi att svullnad och även smärta kan sitta kvar i månader! Är det så att det inte på ett halvår har börjat ge med sig tycker jag nog att man skall ha ett samtal med operatören igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: