Ange ditt sökord

Annons:

“Smärta som strålar från pungen ner i benet” (man 22):

Jag flyttade för ett tag sedan till en lägenhet. Jag sov dåligt i början och efter ett tag började huvudvärk dyka upp. Efter det fick jag en smärta i vänstra pungkulan och dum som jag var väntade jag med att söka för detta, vilket resulterade i oro som ökade huvudvärken. Till sist fick jag sökt upp läkare för pungsmärtan och jag fick Doxyferm och smärtan fick namnet testikelinflammation. Dagen efter besöket hände något konstigt: en stark smärta strålade ner i mitt högra ben, från ryggen ner i låret och i vaden och sedan ner under hålfoten. Jag åkte genast tillbaka sjukhuset där de nämnde "ischiasnerven" (vet inte hur det stavas). Jag fick åka hem igen och oron och huvudvärken ökade. Helt plötsligt började det även stråla ner i mina armar ut i ringfingret. Börjar bli trött på all smärta och oro. I dagsläget får jag smärtor i pungen och ovanför ljumskarna som strålar ner i benen, om jag står tätt ihop med benen eller sitter i olika ställningar. Har också nackont och grym spänningshuvudvärk. Har senaste dagarna haft problem med balansen; blir lätt yr i huvudet. Har varit på massage för att få detta att släppa, men utan resultat Vad ska jag göra för att slippa smärtan?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det var många frågor på en gång. Tyvärr saknas ett säkert samband mellan de olika besvären som tycks uppkomma var för sig och utan inbördes förhållande.

Det som stör dig tycks mer vara en uttalad ängslan som nästan tar sig uttryck som en fobi. Du registrerar en rad besvär från kroppen och det skapar osäkerhet och vilsenhet. Det blir inte bättre för att du får behandling och nya diagnoser för dina besvär bara flyttar sig istället.

Jag tror att du skall söka upp en klok allmänläkare som kan lyssna på dig och försöka se vad som besvärar dig och gör dig så orolig. Det är ett vanligt problem i din ålder att man känner oro för sin hälsa trots att det sannolikt är så att man i den åldern har den bästa hälsan. Jag tror inte att det är strikt kroppsliga besvär som tynger dig - utan en inneboende oro som du måste komma till rätta med.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: