"Smärta som strålar från pungen ner i benet" (man 22):

"Smärta som strålar från pungen ner i benet" (man 22):

"Smärta som strålar från pungen ner i benet" (man 22):

Jag flyttade för ett tag sedan till en lägenhet. Jag sov dåligt i början och efter ett tag började huvudvärk dyka upp. Efter det fick jag en smärta i vänstra pungkulan och dum som jag var väntade jag med att söka för detta, vilket resulterade i oro som ökade huvudvärken. Till sist fick jag sökt upp läkare för pungsmärtan och jag fick Doxyferm och smärtan fick namnet testikelinflammation. Dagen efter besöket hände något konstigt: en stark smärta strålade ner i mitt högra ben, från ryggen ner i låret och i vaden och sedan ner under hålfoten. Jag åkte genast tillbaka sjukhuset där de nämnde "ischiasnerven" (vet inte hur det stavas). Jag fick åka hem igen och oron och huvudvärken ökade. Helt plötsligt började det även stråla ner i mina armar ut i ringfingret. Börjar bli trött på all smärta och oro. I dagsläget får jag smärtor i pungen och ovanför ljumskarna som strålar ner i benen, om jag står tätt ihop med benen eller sitter i olika ställningar. Har också nackont och grym spänningshuvudvärk. Har senaste dagarna haft problem med balansen; blir lätt yr i huvudet. Har varit på massage för att få detta att släppa, men utan resultat Vad ska jag göra för att slippa smärtan?
Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det var många frågor på en gång. Tyvärr saknas ett säkert samband mellan de olika besvären som tycks uppkomma var för sig och utan inbördes förhållande.

Det som stör dig tycks mer vara en uttalad ängslan som nästan tar sig uttryck som en fobi. Du registrerar en rad besvär från kroppen och det skapar osäkerhet och vilsenhet. Det blir inte bättre för att du får behandling och nya diagnoser för dina besvär bara flyttar sig istället.

Jag tror att du skall söka upp en klok allmänläkare som kan lyssna på dig och försöka se vad som besvärar dig och gör dig så orolig. Det är ett vanligt problem i din ålder att man känner oro för sin hälsa trots att det sannolikt är så att man i den åldern har den bästa hälsan. Jag tror inte att det är strikt kroppsliga besvär som tynger dig - utan en inneboende oro som du måste komma till rätta med.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress