Ange ditt sökord

Annons:

Smärta i armen

Hejsan. Jag ramlade med cykeln för cirka 3 månader sedan och fick då en spricka i underarmen. Jag känner fortfarande smärta när jag anstränger armen och har därför lite svårt att klara av arbetsuppgifterna på jobbet. Så min fråga är hur länge kommer det ta innan det har läkt igen? Har inte varit till något sjukhus eller vårdcentral för att få det konstaterat att jag har en spricka, utan har låtit en släkting som är sjuksköterska undersöka armen. Linus, 20

I normala fall skall din spricka i underarmen läka inom 6 - 8 veckor. När det nu gått 3 månader och du fortfarande har problem är det något som inte stämmer. Antingen har det inte läkt som det ska, eller att du också skadade andra strukturer så som muskler, senor, ledband och nerver. Kanske behöver du ett speciellt träningsprogram för att träna upp armens funktion igen. Det viktigaste är att man utreder smärtan och dess ursprung. Har man en kvarstående smärta efter 3 månader så är det väldigt viktigt att få en smärtutredning så att rätt åtgärder sätts in i tid. Det finns annars risk att smärtorna kan bli långvariga och i sin tur skapa andra problem. Kontakta din vårdcentral för en bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!