Ange ditt sökord

Annons:

Smärta i armen

Hejsan. Jag ramlade med cykeln för cirka 3 månader sedan och fick då en spricka i underarmen. Jag känner fortfarande smärta när jag anstränger armen och har därför lite svårt att klara av arbetsuppgifterna på jobbet. Så min fråga är hur länge kommer det ta innan det har läkt igen? Har inte varit till något sjukhus eller vårdcentral för att få det konstaterat att jag har en spricka, utan har låtit en släkting som är sjuksköterska undersöka armen. Linus, 20

I normala fall skall din spricka i underarmen läka inom 6 - 8 veckor. När det nu gått 3 månader och du fortfarande har problem är det något som inte stämmer. Antingen har det inte läkt som det ska, eller att du också skadade andra strukturer så som muskler, senor, ledband och nerver. Kanske behöver du ett speciellt träningsprogram för att träna upp armens funktion igen. Det viktigaste är att man utreder smärtan och dess ursprung. Har man en kvarstående smärta efter 3 månader så är det väldigt viktigt att få en smärtutredning så att rätt åtgärder sätts in i tid. Det finns annars risk att smärtorna kan bli långvariga och i sin tur skapa andra problem. Kontakta din vårdcentral för en bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.