Ange ditt sökord

Annons:

Slippa reflux genom att undvika mejeriprodukter

Har reflux konstaterad via gastrosofi. Mina symptom är inte det vanliga med halsbränna och uppstötningar utan en mycket besvärlig hosta. Har nu läst att en detalj som kan hjälpa och det är att undvika mejeriprodukter. Räcker det med att gå över till laktosfria varor eller räknas det ändå till mejeriprodukterna? Vore även tacksam för ytterligare råd för att få bukt med hostan,söker varje litet halmstrå. Börje 67

Föreligger en reflux kan man ha god hjälp med att höja huvudändan på sängen 10-15 cm så hela sängen lutar. Undvika stor måltider och framför allt bör man införa små måltider på kvällen. Övervikt? Rökning? Jag går ut ifrån att ni diskuterat medicinering med typ Omeprazol eller liknande. Det som sker när man får denna hosta är att lite magsaft kommer upp i matstrupen lär man ligger ner och förorsakar retningen till hosta. Pröv ovanstående tips!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vad kan man äta med infekterade tarmfickor?

Fått diagnos infekterade tarmfickor och vill veta vad man kan äta. Har googlat lite på att man skall undvika nästan allt, men fattar inte vad jag skall göra för middagsmat? Tacksam för svar.

Mage & Tarm

Kan man undvika springmask?

Har en del frågor till dig gällande springmask! Vad kan vi som föräldrar med förskolebarn göra för att undvika att våra barn får springmask? Hur märker vi förresten det? Är det något vi bör vara uppmärksamma på för att upptäcka om de fått springmask? Finns det någon behandling som fungerar och hur undviker vi smittorisken? Hälsningar en fundersam förälder.

Mage & Tarm

Svårt att öka i vikt

Jag har alltid haft svårt att gå upp i vikt och tycker att det är jobbigt. Jag är en kille på 23 år som är 189 cm och väger 67 kg. Skulle gärna komma upp till över 70 kg men det känns helt omöjligt… Har du några bra tips?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.