Ange ditt sökord

Annons:

Slippa reflux genom att undvika mejeriprodukter

Har reflux konstaterad via gastrosofi. Mina symptom är inte det vanliga med halsbränna och uppstötningar utan en mycket besvärlig hosta. Har nu läst att en detalj som kan hjälpa och det är att undvika mejeriprodukter. Räcker det med att gå över till laktosfria varor eller räknas det ändå till mejeriprodukterna? Vore även tacksam för ytterligare råd för att få bukt med hostan,söker varje litet halmstrå. Börje 67

Föreligger en reflux kan man ha god hjälp med att höja huvudändan på sängen 10-15 cm så hela sängen lutar. Undvika stor måltider och framför allt bör man införa små måltider på kvällen. Övervikt? Rökning? Jag går ut ifrån att ni diskuterat medicinering med typ Omeprazol eller liknande. Det som sker när man får denna hosta är att lite magsaft kommer upp i matstrupen lär man ligger ner och förorsakar retningen till hosta. Pröv ovanstående tips!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Infektioner & Vacciner

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: