Ange ditt sökord

Annons:

Slippa reflux genom att undvika mejeriprodukter

Har reflux konstaterad via gastrosofi. Mina symptom är inte det vanliga med halsbränna och uppstötningar utan en mycket besvärlig hosta. Har nu läst att en detalj som kan hjälpa och det är att undvika mejeriprodukter. Räcker det med att gå över till laktosfria varor eller räknas det ändå till mejeriprodukterna? Vore även tacksam för ytterligare råd för att få bukt med hostan,söker varje litet halmstrå. Börje 67

Föreligger en reflux kan man ha god hjälp med att höja huvudändan på sängen 10-15 cm så hela sängen lutar. Undvika stor måltider och framför allt bör man införa små måltider på kvällen. Övervikt? Rökning? Jag går ut ifrån att ni diskuterat medicinering med typ Omeprazol eller liknande. Det som sker när man får denna hosta är att lite magsaft kommer upp i matstrupen lär man ligger ner och förorsakar retningen till hosta. Pröv ovanstående tips!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Mage & Tarm

Hur tar man hand om magen efter magsjuka?

I dessa tider är magsjuka en av de största rädslorna man går runt med, i alla fall jag. Jag har 4 barn som alla är under 16 år så risken för att bli smittad känns relativt stor. Nu har nog hela världen blivit ännu bättre på att tvätta händer och såklart hålla avstånd, vilket gör att vi förebygger magsjukan i alla fall någorlunda, men jag undrar om du har fler tips till mig? Och om olyckan är framme, hur återställer man på bästa sätt kroppen efter en magsjuka?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: