Ange ditt sökord

Annons:

Sleeve Gastrectomi i Sverige?

Hej ! Jag har ett BMI på 38, har svårt att gå pga, smärtor i knän och fotleder. Jag funderar nu på en operation, Sleeve Gastrectomi. Vet ni något svenskt sjukhus som utför den ? Jag vet att man kan få gjort den privat men tyvärr har jag inte dom 100 000:- som det kostar. Mvh, "Knubbelina", 46 år

Med ett BMI på 38 har man en avancerad övervikt! Börjar det nu på att bli problem av beskriven art bör du ta kontakt med den allmänna sjukvården för att se om du inte skulle kunna kvalificera dig för en åtgärd här om man har prövat andra bantningsmetoder tidigare.

Annons:
Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!