Ange ditt sökord

Annons:

Slarvig flickvän

Hej
Min flickvän har varit lite slarvig med sina p-piller på sistone, minst en gång i veckan så glömmer hon bort att ta sitt p-piller och tar det istället typ 5-10 timmar senare på dagen eller så tar hon 2 samtidigt dagen efter. Och sist så kom hon på att hon inte tagit p-piller på 2 dagar, så hon tog dessa direkt nu på kvällen 8 timmar efter hon borde och även tog hon det som var 1 dygn gammalt eller hur man ska förklara.
Jag undrar bara hur bra är det att göra så, funkar p-pillerna lika bra eller borde min flickvän börja hålla reda på sina piller för att inte bli gravid?

Tack på förhand! Fundersam pojkvän (18år)

Det låter inte som ni har ett säkert preventivmedel. Om det går mer än 36 timmar mellan tabletterna så bör man skydda sig på annat vis. Det kanske är bättre att byta preventivmedel som inte påverkas av glömska. Förslag är p-stav eller p-ring och om det inte fungerar kan man sätta in en spiral.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: