Ange ditt sökord

Annons:

Slarvig flickvän

Hej
Min flickvän har varit lite slarvig med sina p-piller på sistone, minst en gång i veckan så glömmer hon bort att ta sitt p-piller och tar det istället typ 5-10 timmar senare på dagen eller så tar hon 2 samtidigt dagen efter. Och sist så kom hon på att hon inte tagit p-piller på 2 dagar, så hon tog dessa direkt nu på kvällen 8 timmar efter hon borde och även tog hon det som var 1 dygn gammalt eller hur man ska förklara.
Jag undrar bara hur bra är det att göra så, funkar p-pillerna lika bra eller borde min flickvän börja hålla reda på sina piller för att inte bli gravid?

Tack på förhand! Fundersam pojkvän (18år)

Det låter inte som ni har ett säkert preventivmedel. Om det går mer än 36 timmar mellan tabletterna så bör man skydda sig på annat vis. Det kanske är bättre att byta preventivmedel som inte påverkas av glömska. Förslag är p-stav eller p-ring och om det inte fungerar kan man sätta in en spiral.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 mars, 2011

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Barn & Graviditet

Har jag växt färdigt?

Jag är 15 år gammal. Fick min mens vid 13 års ålder då jag var 160 cm. Idag, två senare, så har jag bara växt två centimeter. Min mamma är 167 cm och pappa är 172 cm. Nyligen hade jag även höftbesvär då jag fick göra en röntgen där de sa att min tillväxtzon i höfterna var stängda och färdigväxta. Betyder det att jag inte kommer växa något mer nu på längden?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.