Ange ditt sökord

Annons:

Slaget på knogen gör fortfarande ont

Slog en hammare på pekfingrets knoge för 3,5 vecka sedan. Knogen blev blå och svullen.Svullnaden har gått ner men det stretar i finger och knoge och det gör fortfarande ont! Det begränsar mig. Vad göra? För sent för röntgen?

De allra flesta vet hur det känns att slå sig med en hammare på något finger. Den akuta smärtan är i dessa fall grym. Om det som i Ditt fall är så att svullnaden gått ner men att det fortfarande stretar och värker är det troligen någon struktur som är skadad. Du kanske fick en spricka i fingret, med eller utan sen- eller ligamentskada? Frågan är också hur Du har det med rörligheten och med känseln i området ? Har Du en smärtande inskränkt rörlighet i leden tycker jag absolut att Din läkare skall överväga en remiss för röntgen av fingret. Ofta ger det inte något extra i behandlingsväg, men är själva leden skadad eller om Du har någon sena som gått av, så har det betydelse för funktionen i leden. Ofta kan det vara till hjälp att tejpa ihop, som i Ditt fall, pek och långfinger mellan lederna. Det ger både ett stöd och så får man en extra rörelseträning av pekfingret när man rör på långfingret.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: