Ange ditt sökord

Annons:

Slaget på knogen gör fortfarande ont

Slog en hammare på pekfingrets knoge för 3,5 vecka sedan. Knogen blev blå och svullen.Svullnaden har gått ner men det stretar i finger och knoge och det gör fortfarande ont! Det begränsar mig. Vad göra? För sent för röntgen?

De allra flesta vet hur det känns att slå sig med en hammare på något finger. Den akuta smärtan är i dessa fall grym. Om det som i Ditt fall är så att svullnaden gått ner men att det fortfarande stretar och värker är det troligen någon struktur som är skadad. Du kanske fick en spricka i fingret, med eller utan sen- eller ligamentskada? Frågan är också hur Du har det med rörligheten och med känseln i området ? Har Du en smärtande inskränkt rörlighet i leden tycker jag absolut att Din läkare skall överväga en remiss för röntgen av fingret. Ofta ger det inte något extra i behandlingsväg, men är själva leden skadad eller om Du har någon sena som gått av, så har det betydelse för funktionen i leden. Ofta kan det vara till hjälp att tejpa ihop, som i Ditt fall, pek och långfinger mellan lederna. Det ger både ett stöd och så får man en extra rörelseträning av pekfingret när man rör på långfingret.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.