Ange ditt sökord

Annons:

Skadade knät i skidbacken men vågar inte springa

Vecka 7 skadade jag mig när jag åkte slalomskidor. fastnade och vred knäna vilket resulterade i svullet knä och troligt menisk skada enligt läkare på plats. Har inte uppsökt läkare hemma utan hoppats att det ska självläka. Tränar nu som vanligt men vågar inte springa. Kan dock inte sitta på knäna längre (det tar emot), känner av knäna på natten och allmänt stelare. Kan detta gå över av sig själv eller bör jag söka läkare?

Om det nu gått så pass lång tid utan att Du har blivit bättre så har Du nog skadat knät. Det låter, precis som Du beskriver, som om det skulle kunna vara menisken, men även ligament och korsband kan ha blivit skadade. Då Du heller inte kan sitta på knäna längre har Du kanske en inklämning av menisken och /eller en svullnad i knäleden. Om Du dessutom inte vågar springa för att Du är rädd om knät, så hindrar det ju Dig i Din träning. Tycker absolut Du skall gå och få Ditt knä undersökt. Styrketräning av lårmuskler och muskerna kring knäleden brukar alltid vara ett gott råd. En sjukgymnast kan ge Dig både goda råd och ett anpassat träningsprogram. Jag vet inte om Du tagit någon medicin men har Du värk, svullnad och stelhet så skulle en kur med antiinflammatorisk medicin kanske kunna hjälpa. Tala med Din läkare om det.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!