Ange ditt sökord

Annons:

Ska jag operera min avslitna hälsena eller inte?

Hej, Spelade fotboll i fredags och min hälsena gick av. Åkte in till akuten & fick träffa en jätteosäker ung läkare som gav mig valet, operation el ej? Jag kan inte ta detta val, har läst allt jag finner på nätet & men blir inte klokare. Är 39 år & tränar mycket, fotboll, innebandy, slalom, styrketräning mm Vad ska jag göra? Tacksam för råd! Med vänlig hälsning, /Magnus 39 år

Det hela beror på om hälsenan gick helt av eller om det rör sig om en så kallad delruptur. Har du drabbats av en totalruptur av hälsenan ska du opereras. Vid en delruptur beror det på hur stor del av senan som har gått sönder. Är inte skadan så stor kan man efter det akuta stadiet börja träna upp vadmuskeln igen. Som du beskriver är du väldigt aktiv inom idrott, varför du bör få en ny bedömning av erfaren läkare inom ortopedi eller idrottsmedicin.

Annons:

Publicerad: 4 juni, 2012

Fler frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.