Ange ditt sökord

Annons:

Ska jag operera min avslitna hälsena eller inte?

Hej, Spelade fotboll i fredags och min hälsena gick av. Åkte in till akuten & fick träffa en jätteosäker ung läkare som gav mig valet, operation el ej? Jag kan inte ta detta val, har läst allt jag finner på nätet & men blir inte klokare. Är 39 år & tränar mycket, fotboll, innebandy, slalom, styrketräning mm Vad ska jag göra? Tacksam för råd! Med vänlig hälsning, /Magnus 39 år

Det hela beror på om hälsenan gick helt av eller om det rör sig om en så kallad delruptur. Har du drabbats av en totalruptur av hälsenan ska du opereras. Vid en delruptur beror det på hur stor del av senan som har gått sönder. Är inte skadan så stor kan man efter det akuta stadiet börja träna upp vadmuskeln igen. Som du beskriver är du väldigt aktiv inom idrott, varför du bör få en ny bedömning av erfaren läkare inom ortopedi eller idrottsmedicin.

Annons:

Fler frågor

Hud & Hår

Knottror på kroppen

Hej Apotekaren, jag har en son på 1 år som har eksem på kroppen, det är som knottror. Vad finns det som vi kan göra åt det? Och man göra någonting innan för att förhindra att det bryter ut?

Ögon & Öron

Vad kan jag göra åt rinnande ögon?

Jag har problem med rinnande ögon. Så fort jag går ut rinner det ur ögonen, det spelar ingen roll om jag har linser eller glasögon, det rinner ändå. Vad är dina bästa tips?

Hud & Hår

Solkräm under skidåkning i Alperna?

Hejsan, jag och min familj ska i väg på skidsemester i vinter. Det jag har gått och funderat över ett tag är om man behöver använda solskydd när man åker skidor nere i Alperna. Hur viktigt är det att använda det (i ansiktet) och hur hög SPF räcker att använda i så fall?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: