Ange ditt sökord

Annons:

Ska jag operera min avslitna hälsena eller inte?

Hej, Spelade fotboll i fredags och min hälsena gick av. Åkte in till akuten & fick träffa en jätteosäker ung läkare som gav mig valet, operation el ej? Jag kan inte ta detta val, har läst allt jag finner på nätet & men blir inte klokare. Är 39 år & tränar mycket, fotboll, innebandy, slalom, styrketräning mm Vad ska jag göra? Tacksam för råd! Med vänlig hälsning, /Magnus 39 år

Det hela beror på om hälsenan gick helt av eller om det rör sig om en så kallad delruptur. Har du drabbats av en totalruptur av hälsenan ska du opereras. Vid en delruptur beror det på hur stor del av senan som har gått sönder. Är inte skadan så stor kan man efter det akuta stadiet börja träna upp vadmuskeln igen. Som du beskriver är du väldigt aktiv inom idrott, varför du bör få en ny bedömning av erfaren läkare inom ortopedi eller idrottsmedicin.

Annons:

Publicerad: 4 juni, 2012

Fler frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: