Ange ditt sökord

Annons:

Ska jag operera min avslitna hälsena eller inte?

Hej, Spelade fotboll i fredags och min hälsena gick av. Åkte in till akuten & fick träffa en jätteosäker ung läkare som gav mig valet, operation el ej? Jag kan inte ta detta val, har läst allt jag finner på nätet & men blir inte klokare. Är 39 år & tränar mycket, fotboll, innebandy, slalom, styrketräning mm Vad ska jag göra? Tacksam för råd! Med vänlig hälsning, /Magnus 39 år

Det hela beror på om hälsenan gick helt av eller om det rör sig om en så kallad delruptur. Har du drabbats av en totalruptur av hälsenan ska du opereras. Vid en delruptur beror det på hur stor del av senan som har gått sönder. Är inte skadan så stor kan man efter det akuta stadiet börja träna upp vadmuskeln igen. Som du beskriver är du väldigt aktiv inom idrott, varför du bör få en ny bedömning av erfaren läkare inom ortopedi eller idrottsmedicin.

Annons:

Publicerad: 4 juni, 2012

Fler frågor

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Diabetes

Kan diabetiker äta mango?

Får jag som diabetiker äta mango?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!