Ange ditt sökord

Annons:

Ska jag operera min avslitna hälsena eller inte?

Hej, Spelade fotboll i fredags och min hälsena gick av. Åkte in till akuten & fick träffa en jätteosäker ung läkare som gav mig valet, operation el ej? Jag kan inte ta detta val, har läst allt jag finner på nätet & men blir inte klokare. Är 39 år & tränar mycket, fotboll, innebandy, slalom, styrketräning mm Vad ska jag göra? Tacksam för råd! Med vänlig hälsning, /Magnus 39 år

Det hela beror på om hälsenan gick helt av eller om det rör sig om en så kallad delruptur. Har du drabbats av en totalruptur av hälsenan ska du opereras. Vid en delruptur beror det på hur stor del av senan som har gått sönder. Är inte skadan så stor kan man efter det akuta stadiet börja träna upp vadmuskeln igen. Som du beskriver är du väldigt aktiv inom idrott, varför du bör få en ny bedömning av erfaren läkare inom ortopedi eller idrottsmedicin.

Annons:

Publicerad: 4 juni, 2012

Fler frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Kvinnans hälsa

Hur undviker jag svamp i underlivet?

Jag har väldigt lätt att få svamp i underlivet, och att bada och gå runt i blöta bikinitrosor brukar inte göra saken bättre. Jag undrar vad dina bästa tips för att undvika och bota svamp är?

Hud & Hår

Hur håller jag sommarfötterna fina?

På sommaren går jag ofta barfota, vilket är härligt i sig men resultatet på fötterna är inte lika härligt. Jag får lätt torra fötter med hårdnader på hälarna, så kallade ”sommarfötter”. Vad kan jag göra för att hålla mina fötter mjuka även under sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: