Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen STMI (man 55) skriver om kronisk värk i ben

Jag har sedan mer än 20 år ont i min vänstra vad, ständig malande värk mer än halva året. Det verkar börja där hälsenan övergår till muskeln och fortsätter uppåt insidan av muskel och ben. Benen känns tunga. Även vid vila kan det uppkomma värk, i mitten av undersidan på foten. Om man trycker så gör det ont långt inne i foten. Att ta på benen känns skönt. Jag är flitig motionär. När jag belastar benen med vikter blir det ännu sämre. Min doktor säger att ibland kan man inte förklara vissa saker. Men jag tycker att man borde magnetröntga benen och kunna upptäcka eventuell infektion och sedan på kirurgiskt sett skrapa bort, eller hur? Tacksam för råd till en förtvivlad människa.

Skrivet av Andreas Aly...
Det låter faktiskt knepigt med dina besvär och det är inte säkert att man hittar någon förklaring. Har man tittat efter ledförslitning (artros) i fotlederna? Foten består ju av många olika ben som är sammanfogade med ett komplicerat system av leder. Också en kronisk inflammation i akillessenan kan tänkas.

Jag tror faktiskt att en magnetkameraundersökning kan bidra till att få rätt diagnos. Däremot tror jag inte på att en kirurgisk åtgärd kan befria Dig från besvären. Det går säkert inte heller att träna bort besvären med flitig motion eller vikter! Det blir nog mer fråga om behandling med någon form av ortopedisk sko eller inlägg eller liknande. Dessutom behöver Du nog hjälp av en bra sjukgymnast som kan ge dig råd avseende träning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: