Signaturen STMI (man 55) skriver om kronisk värk i ben

Signaturen STMI (man 55) skriver om kronisk värk i ben

Signaturen STMI (man 55) skriver om kronisk värk i ben

Jag har sedan mer än 20 år ont i min vänstra vad, ständig malande värk mer än halva året. Det verkar börja där hälsenan övergår till muskeln och fortsätter uppåt insidan av muskel och ben. Benen känns tunga. Även vid vila kan det uppkomma värk, i mitten av undersidan på foten. Om man trycker så gör det ont långt inne i foten. Att ta på benen känns skönt. Jag är flitig motionär. När jag belastar benen med vikter blir det ännu sämre. Min doktor säger att ibland kan man inte förklara vissa saker. Men jag tycker att man borde magnetröntga benen och kunna upptäcka eventuell infektion och sedan på kirurgiskt sett skrapa bort, eller hur? Tacksam för råd till en förtvivlad människa.
Skrivet av Andreas Aly...
Det låter faktiskt knepigt med dina besvär och det är inte säkert att man hittar någon förklaring. Har man tittat efter ledförslitning (artros) i fotlederna? Foten består ju av många olika ben som är sammanfogade med ett komplicerat system av leder. Också en kronisk inflammation i akillessenan kan tänkas.

Jag tror faktiskt att en magnetkameraundersökning kan bidra till att få rätt diagnos. Däremot tror jag inte på att en kirurgisk åtgärd kan befria Dig från besvären. Det går säkert inte heller att träna bort besvären med flitig motion eller vikter! Det blir nog mer fråga om behandling med någon form av ortopedisk sko eller inlägg eller liknande. Dessutom behöver Du nog hjälp av en bra sjukgymnast som kan ge dig råd avseende träning.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress