Signaturen "SM" (kvinna 41):  När jag läste om ForumDoktorn tänkte jag att äntligen kanske man kan få hjälp.

Signaturen "SM" (kvinna 41): När jag läste om ForumDoktorn tänkte jag att äntligen kanske man kan få hjälp.

Signaturen "SM" (kvinna 41): När jag läste om ForumDoktorn tänkte jag att äntligen kanske man kan få hjälp.

Så här är det: År 1991 fick jag barn. Efter fyra dagar ramlade jag ner från trappan ner till källaren och slog i svanskotan så illa att jag inte kunde sitta på fyra månader. Sen dess har jag haft problem med ständig värk från svanskotan, höfterna och bäckenet. Detta innebär stora problem för att t.ex lyfta, gå och bära saker, ligga i säng (både på sidorna och i ryggläge) samt att stå framåtlutad m.m. Jag började arbeta igen efter att varit på Rygginstitutet i Växjö och fått sjukgymnastik i två år. Det hände en olycka på vägen hem från arbetet: jag halkade på en träbro, satte mig i spagat, sträckte ut högra höften, så nu lutar jag lite framåt. Efter detta har jag försökt komma igen, men tyvärr har det inte fungerat, så nu går jag hemma och har sjukbidrag. Jag har sökt hjälp många gånger men får svaret att det inte finns någon hjälp att få. Jag äter 8 Tradolan + 8 Alvedon + 3 Diklofonak om dagen - och undrar om det verkligen inte finns någon hjälp att få, som t.ex operation. Jag vill ju så gärna komma ut i arbetslivet igen. Jag har nu varit hemma sedan hösten 1999 pga ständig värk och sömnsvårigheter, eftersom jag inte kan ligga ner och sova. Snälla, finns det ingen hjälp att få? Ska jag behöva äta alla dessa värktabletter till livets slut?
Skrivet av Hjortsberg...
Ja du, Susanne, det var en lång och mycket tråkig händelseutveckling för dig som har lett till ett sjukbidrag. Jag förstår din förtvivlan. Jag tror att du har fått ett tidsbegränsat sjukbidrag och att man under tiden vill att du skall kunna bli frisk och kunna komma tillbaka i arbetslivet på hel- eller deltid längre fram.

ORSAKEN till dina besvär verkar emellertid INTE tillgängliga för en operation och din behandling måste därför planeras på ett annat sätt. Din medicinering är mycket för "tung", och så länge du har en så kraftig smärtbehandling kommer man inte vidare. För att kunna ersätta dina smärtstillande tabletter, som ju inte bara påverkar din smärta, utan hela dig som person, måste man ersätta detta med s.k FYSIKALISK och MENTAL träning. Detta kan ske på en SMÄRTKLINIK för Rehabilitering som finns på olika platser i Sverige (bl.a.i Helsingborg).

Man måste få dig i bättre MENTALT skick, så att dina sömnbesvär släpper och att du inte känner lika stort behov av de starka mediciner du har. Sedan måste man träna upp din kropp för att också klara fysiska påfrestningar och krav, utan att du får ont. Be din läkare om en remiss till en SMÄRTKLINIK som sysslar med Rehabilitering så skall du se att det kommer att lösa sig med tiden. Lycka till!

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress