Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen slp (kvinna 49) har fibromyalgi och bindvävssjukdomen sklerodermi:

Jag har inflammation på det ena stället efter det andra. Det minsta jag anstränger mig. Sen sitter det kvar i månader och i år. Kan inte äta antiinflammatorisk medicin för jag får så ont i magen även om jag tar Losec. Tar en Cipramil per dag för att klara värken. Vad gör man. Har du något förslag?

Skrivet av Hjortsberg...
Just den sjukdom du har - SKLERODERMI - angriper alltså inte bara huden utan påverkar även de inre organen. Ofta blir man tvungen att sätta in kortison-behandling för att trycka ner sjukdomen, och detta ger hos många flera besvär och även då ibland magbesvär. Det låter som du dessutom har en irriterad magsäck och Losec känns nog rätt att ge dig för att dämpa dina besvär. Cipramil är ett antidepressivt läkemedel som inte direkt påverkar din mage men väl kan blockera oro och ängslan som kan vara en av orsakerna till dina magbesvär. Det kan vara så att du inte behöver mer medicinering - utan kanske hellre hjälp med psykoterapi av en erfaren psykolog för att kunna kontrollera din oro som kanske är just det största problemet för dig att kunna känna dig bra trots din sjukdom. Sök en psykolog och berätta hur du känner dig. Kanske löser detta hela din situation och du kan börja vara mer återhållsam med dina mediciner.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: