Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “Orolig man” (41) berättar om “sin tjej”:

Min tjej har haft värk i kroppen nu sedan några månader och hon vågar inte söka för det, så nu skriver jag i stället till flera för att se om någon kan hjälpa till med diagnosen. Hon har värk och domningar endast på högra kroppshalvan och de sitter oftast i armen och då tydligast i övre bakre delen. Värk och domningar går också över mot skulderbladet och upp mot nacken. Ibland har hon haft smärtan i höger ben som också domnar bort. Senaste tiden har hon haft domningskänningar och smärta framtill på bröstkorgen och baktill på höger ryggdel. När hon får ont så känner att kroppdelarna som domnar blir kalla.

Skrivet av Hjortsberg...
Din beskrivning av värken tyder på ARTROS. "Förslitningar", som det kallas på svenska, drabbar broskskivorna mellan kotorna och ger värk dels i rygg och nacke men även med utstrålning ut i armar, upp i nacken och ut mot ryggslutet och ibland ut i benen. Dessa besvär förvärras ofta i kyla och med belastning eller när man står eller sitter länge. En röntgenundersökning ger ofta en klar diagnos och kan även ge en uppfattning om utbredningen och omfattningen. För att dessutom utesluta att det även kan finnas en inflammatorisk del i detta tar vi alltid blodprover. Be din väninna söka en Allmänläkare för undersökning och för att få en remiss till röntgen och provtagning. Det finns både behandling och medicinering för denna typ av besvär och hon ska inte behöva ha ont när det finns hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: