Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “Orolig man” (41) berättar om “sin tjej”:

Min tjej har haft värk i kroppen nu sedan några månader och hon vågar inte söka för det, så nu skriver jag i stället till flera för att se om någon kan hjälpa till med diagnosen. Hon har värk och domningar endast på högra kroppshalvan och de sitter oftast i armen och då tydligast i övre bakre delen. Värk och domningar går också över mot skulderbladet och upp mot nacken. Ibland har hon haft smärtan i höger ben som också domnar bort. Senaste tiden har hon haft domningskänningar och smärta framtill på bröstkorgen och baktill på höger ryggdel. När hon får ont så känner att kroppdelarna som domnar blir kalla.

Skrivet av Hjortsberg...
Din beskrivning av värken tyder på ARTROS. "Förslitningar", som det kallas på svenska, drabbar broskskivorna mellan kotorna och ger värk dels i rygg och nacke men även med utstrålning ut i armar, upp i nacken och ut mot ryggslutet och ibland ut i benen. Dessa besvär förvärras ofta i kyla och med belastning eller när man står eller sitter länge. En röntgenundersökning ger ofta en klar diagnos och kan även ge en uppfattning om utbredningen och omfattningen. För att dessutom utesluta att det även kan finnas en inflammatorisk del i detta tar vi alltid blodprover. Be din väninna söka en Allmänläkare för undersökning och för att få en remiss till röntgen och provtagning. Det finns både behandling och medicinering för denna typ av besvär och hon ska inte behöva ha ont när det finns hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!