Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Lema är en 50-årig man:

Jag har haft värk i baksidan av låret under två veckor, en stark brännande värk speciellt om jag trycker och samtidigt drar neråt mot knävecket. I annat fall har jag inte ont.

Skrivet av Andreas Aly...
Dina smärtor i baksidan av låret kallas för ischiassmärtor (ischialgi på läkarspråk) som härrör från en retning av ischiasnerven som går från ryggmärgen ner i benet. Oftast är det övergående besvär som svarar rätt bra på smärtstillande medel som t.ex Alvedon. Man kan också försöka Ipren som verkar inflammationshämmande eller något av de nya medlen (t.ex Celebra) som dock kräver recept. Om besvären inte ger med sig föreslår jag att du kontaktar din läkare för eventuellt kompletterande utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: