Signaturen Kiki (21) har värk i nästan alla leder:

Signaturen Kiki (21) har värk i nästan alla leder:

Signaturen Kiki (21) har värk i nästan alla leder:

Jag har ont i axlar och nacke, ner i armar och händer samt ovansidan på fötter, knän och ben, när jag går mycket. Jag kan inte ligga på sidorna då jag får ont i axlar och arm. Handen domnar bort. I ryggläge får jag ont i skulderbladen samt smärtor i benen när jag har legat en stund. Värst är det på ovansidan av fötter och knä. Jag sover högst 3-4 timmar per natt och vaknar av värken. Jag är förstås trött och har lätt för att gråta när det känns jobbigt.
Skrivet av Hjortsberg...
Det du beskriver låter mera som en ARTROSSJUKDOM, dvs att det är ditt ledbrosk som successivt har försvagats och brutits ner. Detta leder till ökade besvär från lederna och då speciellt om kroppen är i stillhet, t.ex när du sover, ligger eller sitter en längre stund i samma ställning.

Det finns egentligen inget annat att göra än att hålla kroppen i fysisk trim - vilket kan vara nog så svårt när det gör ont hela tiden och man känner sig stel och trött.
Ofta leder emellertid inaktivitet bara till att det blir värre - och motsatt leder ökad fysisk aktivitet till att det i BÖRJAN blir värre - sedan släpper värken alltefter som du fortsätter att träna. Det är alltså fråga om en PARADOX i dess verkliga mening. Be din läkare om en röntgenundersökning - som dels kan klarlägga hur omfattande din ledsjukdom är, dels ge en fingervisning hur mycket du måste aktivera dig för att slippa din smärta. Mediciner hjälper bra - för stunden - men de löser inte dina problem i det långa loppet. Tyvärr.

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress