Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Just (kvinna 26) aktualiserar Lumbago ischias:

Hur länge kan nervrotspåverkan kvarstå i form av störd sensibilitet? Smärtorna har klingat av efter fyra dagar. Finns det risk för ischemi om ischiasnerven är i kläm under längre tid?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Nej det låter inte som du har risk för en inklämning. Om en nerv kommer i kläm domnar den successivt bort tills man inte känner smärtan längre. Man kan då även uppleva att man heller inte har någon kontroll över benet som ju styrs av nervbanorna.
Risken för en kronisk inklämning är emellertid mycket liten och ger förutom smärta inledningsvis förlust av kontroll av benets styrsel, även i vissa fall en känsla av att man tappar kontroll över blås- och tarmfunktionen.

De allra flesta besvär försvinner emellertid efter ett par veckor med vila, värme och medicinering. Det låter inte som attt du behöver oroa dig och det kommer nog att lösa sig alldeles utmärkt för dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: