Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Josse (kvinna 29) har haft och har ont i ländryggen/korsryggen+ ner mot högra skinkan+låret baktill i knävecket samt vaden och foten:

Jag har varit hos en kiropraktiker som sade att jag är vriden i bäcken/höft partiet+haren nerv i kläm och så är det svullet. Vad kan detta vara. Har ni något råd?

Skrivet av Hjortsberg...
Det låter som du hade drabbats av en inklämning av ISCHIASNERVEN. Orsaken till detta är ofta ett diskbråck som ”klämmer” på nerven och skapar en inflammatorisk retning kring nerven, som sedan ger en lokal smärta som även strålar ner i benet just som du beskrivit det.

Utlösande orsaker kan vara en snedställning i rygg/höft-partiet, men man känner inte riktigt till orsakerna i sin helhet. 30% av alla friska/besvärsfria människor/uppvisar emellertid ett diskbråck vid en magnetröntgen-undersökning, så det finns alltså även andra orsaker till att vissa får besvär, medan andra blir besvärsfria. En Kiropraktiker kan ofta hjälpa till att göra en förändring i läget av bråcket och detta leder ibland till att smärtan kan börja släppa, men risken för återfall är alltid stor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Rörelseapparaten

Ont i fötterna

Jag har så ont i mina fötter. Smärtan sitter mest precis under fötterna, vid "kuddarna”. I vänster fot har jag ont på utsidan vid lilltån och ända upp till knät. Vänster fot är stel och den är lite vriden inåt. Vad kan vara felet? Mvh, Sofia 31

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq