Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Josse (kvinna 29) har haft och har ont i ländryggen/korsryggen+ ner mot högra skinkan+låret baktill i knävecket samt vaden och foten:

Jag har varit hos en kiropraktiker som sade att jag är vriden i bäcken/höft partiet+haren nerv i kläm och så är det svullet. Vad kan detta vara. Har ni något råd?

Skrivet av Hjortsberg...
Det låter som du hade drabbats av en inklämning av ISCHIASNERVEN. Orsaken till detta är ofta ett diskbråck som ”klämmer” på nerven och skapar en inflammatorisk retning kring nerven, som sedan ger en lokal smärta som även strålar ner i benet just som du beskrivit det.

Utlösande orsaker kan vara en snedställning i rygg/höft-partiet, men man känner inte riktigt till orsakerna i sin helhet. 30% av alla friska/besvärsfria människor/uppvisar emellertid ett diskbråck vid en magnetröntgen-undersökning, så det finns alltså även andra orsaker till att vissa får besvär, medan andra blir besvärsfria. En Kiropraktiker kan ofta hjälpa till att göra en förändring i läget av bråcket och detta leder ibland till att smärtan kan börja släppa, men risken för återfall är alltid stor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: