Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Jocke 17 år undrar varför han blir piggare av att inte äta något alls?

Jag har varit konstig i magen den senaste tiden, har varit trög och när jag har behövt gå på toaletten har avföringen varit lös med små undantag då den varit hård. Jag har mycket gaser i magen och jag har sveda i halsen i något som uppfattas som något syraktigt. Jag blir oerhört trött när jag äter och känner mig piggare om jag inte äter alls. Jag har uppfattat att jag har förstoppning och har provat Microlax vilket inte fungerar. Nu provar jag Movicol vilket fungerade i början men inte längre. Jag sover åtta timmar, äter hyfsat bra mat men blir ändå trött hur fort som helst. Jag motionerar mycket. Jag undrar varför det är på det här viset?

Att tillföra mat och dryck är till syvende och sist en livsnödvändighet! Av olika skäl kan man reagera på olika sätt när man väl får maten i kroppen. De flesta av oss märker inte annat än möjligen en viss trötthet omedelbart efter måltid, därför ligger det nog något i talesättet att vila på maten. Börjar man få olika symtom kan de vara av tillfällig karaktär, det kan också vara symtom på något mera kroniskt eller rent av allvarligt.

Är man som du 17 år, motionerar mycket och har symtom med omväxlande trög och lös mage samt sveda i halsen och något syrligt, är det av värde att veta lite mera. För att ställa en bra diagnos är det också viktigt att veta vad du menar med senaste tiden, är det en vecka eller ett halvår? Har du gått ner i vikt? Har du börjat med ny kost? Äter du naturmedel? Är det något speciellt nytt i livet runt omkring i övrigt? Jag tycker att du ska söka läkare för en undersökning. Det är också viktigt att veta litet mer om ditt arv, tidigare sjukdomar och så vidare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: