Signaturen Jocke 17 år undrar varför han blir piggare av att inte äta något alls?

Signaturen Jocke 17 år undrar varför han blir piggare av att inte äta något alls?

Signaturen Jocke 17 år undrar varför han blir piggare av att inte äta något alls?

Jag har varit konstig i magen den senaste tiden, har varit trög och när jag har behövt gå på toaletten har avföringen varit lös med små undantag då den varit hård. Jag har mycket gaser i magen och jag har sveda i halsen i något som uppfattas som något syraktigt. Jag blir oerhört trött när jag äter och känner mig piggare om jag inte äter alls. Jag har uppfattat att jag har förstoppning och har provat Microlax vilket inte fungerar. Nu provar jag Movicol vilket fungerade i början men inte längre. Jag sover åtta timmar, äter hyfsat bra mat men blir ändå trött hur fort som helst. Jag motionerar mycket. Jag undrar varför det är på det här viset?

Att tillföra mat och dryck är till syvende och sist en livsnödvändighet! Av olika skäl kan man reagera på olika sätt när man väl får maten i kroppen. De flesta av oss märker inte annat än möjligen en viss trötthet omedelbart efter måltid, därför ligger det nog något i talesättet att vila på maten. Börjar man få olika symtom kan de vara av tillfällig karaktär, det kan också vara symtom på något mera kroniskt eller rent av allvarligt.

Är man som du 17 år, motionerar mycket och har symtom med omväxlande trög och lös mage samt sveda i halsen och något syrligt, är det av värde att veta lite mera. För att ställa en bra diagnos är det också viktigt att veta vad du menar med senaste tiden, är det en vecka eller ett halvår? Har du gått ner i vikt? Har du börjat med ny kost? Äter du naturmedel? Är det något speciellt nytt i livet runt omkring i övrigt? Jag tycker att du ska söka läkare för en undersökning. Det är också viktigt att veta litet mer om ditt arv, tidigare sjukdomar och så vidare.

Teman: 
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress