Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Jenny frågar: Hur reagerar kroppen på en magmunsoperation?

Jag har lite frågor om magmunsoperationer med titthålskirurgi. Har fått information om ökad gasbildning och att man inte kan kräkas efteråt. Hur mår man då? Hur reagerar kroppen? Kväljer man sig utan att det kommer upp något. Har även läst om nervsmärtor efteråt. Nu är jag orolig och vet inte om jag vågar göra denna utan kanske ska fortsätta med medicin livet ut istället. Med vänlig hälsning, Jenny

Det är alldeles riktigt att det är förenat med stora svårigheter att kräkas efter en sådan operation. Nervsmärtor hör dock till sällsyntheterna. Man får inte glömma att alltid sätta detta pris i förhållande till de besvär man har innan det är tal om operation! Jag tycker att du sätta dig ner med den tilltänkte operatören för att få svar på dessa frågor. I dessa fall känns det alltid bättre att sitta öga mot öga.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 22 januari, 2016

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: