Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen INI (kvinna 63) har problem med höftprotes:

Jag vet inte om detta är rätt forum men jag chansar. Jag har en höftprotes som är 17 år gammal och nu har lossnat efter ett fall i höstas. Den ska bytas till hösten men i väntan på att träffa "min" ortoped funderar jag på tillvägagångssättet. Vad kan jag förvänta om allt går efter "reglerna"? Kan jag fortsätta arbeta?

Skrivet av Hjortsberg...
Ja, detta kommer inte att medföra något problem: den skada du opererades för i höften är ju orsakad av en medfödd skada och höften har anpassat sig till denna skada. Att protesen lossnade efter alla dessa år är nog inte så konstigt och du kommer sannolikt att denna gång få en s.k "total höft", dvs man sätter både in en ny kula och en ny led - något som man inte gjorde när du opererades första gången.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: