Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Emo (kvinna 70) – Min andra fråga:

Kan det verkligen vara så?

Skrivet av Hjortsberg...
ARTOS kommer med åren och är ett tecken på att broskvävnaden sakta bryts ner vilket ger en låg inflammatorisk retning i lederna. Har man dessutom s.k. MJUKDELSINFLAMMATION (som vi kallar Fibromyalgi och Dercums sjukdom) blir det ytterligare en belastning på kroppen. Har du dessutom en ökad känslighet för läkemedel är behandlingen ytterligare begränsad. Ditt blodtryck måste man reglera och jag tycker att du skall få behandling för detta. Blodtrycksförhöjning har emellertid INGET samband med dina värkbesvär.

Du har tyvärr drabbats av flera besvär och belastningar i kroppen. Det finns íngen SPECIELL kur eller behandling för detta, utan man måste med olika medel och åtgärder hjälpa dig till ett ”normalt” liv. Oavsett vad man anser om dina besvär behöver du ha kontakt med en bra SJUKGYMNAST som kan se till att din kropp mår så bra som möjligt samt att sjukvården ger dig ytterligare behandling utan att det ger dig mer skada eller besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: