Signaturen "Ej gasfri, men smärtfri" (kvinna 44) är glad att ha hittat rätt medicin:

Signaturen "Ej gasfri, men smärtfri" (kvinna 44) är glad att ha hittat rätt medicin:

Signaturen "Ej gasfri, men smärtfri" (kvinna 44) är glad att ha hittat rätt medicin:

Jag har haft magbesvär i många år med mycket gaser och uppsvälld buk. Emellanåt blöder jag från tarmen, då jag är stressad eller blir förstoppad. Jag har varit till läkare där man har konstaterat IBS (=Irritable Bowel Syndrome eller som någon sagt ="Tarmens astma" red.anm.). Jag fick rådet att ta olika bulkmedel som Inolaxol, Vi-Siblin och liknande. Arbetar själv på lasarett och tycker det är lite märkligt att man inte ordinerar Minifom eller den billigare varianten Dimetikon. Sedan jag börjat ta detta, nu i c:a 3 år, har jag aldrig ont i magen, inga smärtor, ingen uppsvälld buk. Kan blöda fortfarande, men det är himmelriket. Skriver här då jag ser att det är så många som har samma besvär och råder dem att pröva detta.
Skrivet av Michael Wedén...
Det är roligt att höra att du hittade rätt medicin. Minifom eller Dimetikon kan många gånger hjälpa om det är gaser som är problemet.

Däremot så kan det faktiskt vara direkt negativt med fibrer om man har mycket gaser. Det är framförallt förstoppningspatienter som har nytta av fibrer, men en del andra med IBS upplever försämring. Ibland har man en känsla av att budskapet om fibrer som allena saliggörande kan vara lite överdrivet.

En reflexion: Du har ett finskt namn och finländare har betydligt oftare än skandinaver laktosintolerans. Det kan vara en orsak till gaser och magproblem. Men det har du förstås kollat redan?

Teman: 
 

Veckans fråga

Har den rådande situationen bidragit till att du känner dig ensam?

Nyhetsbrev

E-postadress