Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Anette (36 år) i Kristianstad har läst en artikel där Ann Bengtsson skriver om att det ska komma en ny medicin mot fibromyalgi:

Har denna medicin kommit och vad heter den? Jag är gift, tvåbarnsmor och har fibromyalgi sedan 6 år tillbaka. Äter Zoloft 25 mg mot värken samt Treo vilket jag egentligen inte borde för jag har lite dåliga trombocyter men det är det enda som håller mig på benen en del av dagen. Hittade av en slump artikeln igår men har inte hört talas om medicinen? Snälla hjälp mig!!! Finns det något att lindra mitt eget lilla helvete med.....

Skrivet av Ann Bengtsson...
I studier har det visat sig att så många som 8 av 10 av fibromyalgipatienterna blev mer eller mindre besvärsfria vid infusion av ett läkemedel som heter Ketalar. Detta läkemedel används som regel av narkosläkare. Fibromyalgipatienterna fick det som infusion i den nämnda studien och effekten varade så länge medicinen verkade. Detta läkemedel finns dock endast som infusion och går alltså inte använda som" dagligt bruk". Det har sagts att man har arbetat med att få fram former av läkemedel med samma funktion i tablettform, men dessvärre har det hittills inte kommit fram något nytt sådant läkemedel.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: