Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen ”Problemmagen” (kvinna 24) berättar:

Problemen började för ca två månader sedan med att jag kände mig illamående; aptiten försämrades, vilket gjorde att jag tappade en del i vikt. Har nu fått tillbaka matlusten, men magen känns fortfarande inte "i form". Får ofta något som kan liknas vid magknip på morgonen och måste snabbt gå på toaletten och ibland räcker det, men magen fortsätter ofta att vara bubblig och mycket gasig. Ibland kan dock känslan av att behöva gå på toaletten sitta i, trots att jag varit på toaletten och tömt tarmen rejält.

Avföringsvanorna varierar också mycket; ibland måste jag gå flera ggr per dag och ibland kan det gå flera dagar mellan avföringarna. Har också stort problem med gaser som luktar fruktansvärt illa; speciellt nattetid kommer gaserna och det luktar mycket illa och känns som att tarmarna aldrig tömmer sig på gas. Jag måste ständigt hålla tillbaka gaser... Trots att matlusten kommit tillbaka går jag inte upp i vikt... Vad beror allt detta på...stress???

Skrivet av Michael Wedén...
Du har symptom på IBS. Stress kan betraktas som en försämrande faktor, men är inte den enda orsaken. Jag rekommenderar att du tar kontakt med läkare för att ta ställning till dina problem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: