Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Åsa (46):

Hon har ont i händer, fötter, armar och undrar vad hon ska göra, eftersom ingen verkar kunna hjälpa henne.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Tyvärr ger ditt underlag alldeles för lite information för att ge en diagnos eller förslag till behandling. Det som är HELT avgörande är att försöka klara ut om det rör sig om en HÖGINFLAMMATORISK ledsjukdom (typ RA=reumatoid artrit) eller om det rör sig om degenerativa ledförändringar som man skulle kunna beteckna som "låg-inflammatoriska" retningar av broskvävnaden. Du bör ta upp problemet med din läkare för provtagning samt klinisk undersökning av leder. Men fr.a för en djupare information om dina besvär. Kom gärna igen med en mera ingående beskrivning av dina besvär, men sök som sagt i vården först så att vi får en bredare uppfattning vad vi kan hjälpa dig med.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: