Ange ditt sökord

Annons:

Signatur T (kvinna 34) har haft magkatarr i flera år:

Vid gastroskopi hittades bakterier i magen, men jag fick aldrig någon behandling. För tre veckor sedan fick jag svåra smärtor i övre delen av magen som strålade ut i fr.a ryggen men även i övriga delar av magen; jag hade svårt att andas, darrade, hade feber, kräkningar och diarré. Vid akutbesök fick jag Nexium och antibiotika utan att det togs något blodprov eller något annat. Medicineringen hjälpte bara en kort tid; efter tre veckor mår jag dåligt igen. Var hos en annan läkare igen och blodprovet visade låga blodvärden och läkaren remitterade till gastroskopi och ultraljud. Vad kan det vara? Jag är så rädd att få sådana smärtor igen då jag redan mår sämre bara några dagar efter det jag slutade med antibiotika och jag är trött på att ha ont. Vad kan jag själv göra? Vilken mat ska jag undvika eller äta mer av...?

Skrivet av Michael Wedén...
Många människor är bärare av bakterien Helicobacter pylori som kan finnas i magsäcken. Det är faktiskt världens vanligaste infektion! Alla dessa skall inte behandlas. Om man vid provtagning (blodprov eller gastroskopi) hittar bakterier, men patienten inte har magsår, så skall infektionen inte behandlas. Skulle vi göra det, skulle vi förorsaka resistens, vilket förmodligen skulle resultera i stora problem när det är nödvändigt att behandla.

Jag tror inte att dina symtom med feber etc kan ha berott på Helicobacter och det var enligt min uppfattning inte korrekt att behandla av det skälet. Visst låter det som en infektion, men det kan också ha rört sig om en virusinfektion snarare än en bakteriell infektion. Jag tycker att det är bra om man försöker ta reda på vad det är. Det är inte troligt att diet skulle ha någon effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: