Signatur T (kvinna 34) har haft magkatarr i flera år:

Signatur T (kvinna 34) har haft magkatarr i flera år:

Signatur T (kvinna 34) har haft magkatarr i flera år:

Vid gastroskopi hittades bakterier i magen, men jag fick aldrig någon behandling. För tre veckor sedan fick jag svåra smärtor i övre delen av magen som strålade ut i fr.a ryggen men även i övriga delar av magen; jag hade svårt att andas, darrade, hade feber, kräkningar och diarré. Vid akutbesök fick jag Nexium och antibiotika utan att det togs något blodprov eller något annat. Medicineringen hjälpte bara en kort tid; efter tre veckor mår jag dåligt igen. Var hos en annan läkare igen och blodprovet visade låga blodvärden och läkaren remitterade till gastroskopi och ultraljud. Vad kan det vara? Jag är så rädd att få sådana smärtor igen då jag redan mår sämre bara några dagar efter det jag slutade med antibiotika och jag är trött på att ha ont. Vad kan jag själv göra? Vilken mat ska jag undvika eller äta mer av...?
Skrivet av Michael Wedén...
Många människor är bärare av bakterien Helicobacter pylori som kan finnas i magsäcken. Det är faktiskt världens vanligaste infektion! Alla dessa skall inte behandlas. Om man vid provtagning (blodprov eller gastroskopi) hittar bakterier, men patienten inte har magsår, så skall infektionen inte behandlas. Skulle vi göra det, skulle vi förorsaka resistens, vilket förmodligen skulle resultera i stora problem när det är nödvändigt att behandla.

Jag tror inte att dina symtom med feber etc kan ha berott på Helicobacter och det var enligt min uppfattning inte korrekt att behandla av det skälet. Visst låter det som en infektion, men det kan också ha rört sig om en virusinfektion snarare än en bakteriell infektion. Jag tycker att det är bra om man försöker ta reda på vad det är. Det är inte troligt att diet skulle ha någon effekt.

Teman: 
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress