Ange ditt sökord

Annons:

Signatur SHE (kvinna 29) är sjukskriven sedan ett år med diagnos depression:

Jag äter Fluoxetin. Har så länge jag vet haft krånglig mage, värk i kroppen, till och från problem med underlivet, är känslig för smärta i huden, får lätt blåmärken m.m. I tre år har jag haft svår huvudvärk (spänning och migrän) tillsammans med de andra symtomen. Nu är huvudvärken lindrigare, men värken i kroppen har blivit "jättejobbig" och det finns ingen ork kvar i kroppen. Min farmor har fibromyalgi och Sjögrens syndrom. Därför skulle jag vilja ha en riktig utredning.

Skrivet av Hjortsberg...
När jag läser din berättelse får jag INGET intryck av ett inflammatoriskt retningstillstånd som vi ser som i Fibromyalgi eller Sjögrens syndrom. Dessa sjukdomar utmärker sig dessutom just genom att de är KLINISKA diagnoser, dvs baserade på det man finner i undersökningen och patientens berättelse - INTE det man ser i prover och röntgenundersökningar, som ju alla visar normalavärden, om det rör sig just om dessa sjukdomar.

Jag tycker att du skall inrikta dig på att försöka "styra upp" din Psykiatriska behandling - där du verkar vara underbehandlad, dvs att vidtagna åtgärder (mediciner och samtal) inte räcker fullt ut att dämpa dina besvär. Därmed sänder kroppen "nödsignaler" att du inte mår bra - utan att du för den skull behöver lida av en kroppslig sjukdom.
Det finns stor risk att du "söker runt" istället för att koncentrera dig på det som saken gäller. Be nu din läkare att ta tag i problemet i stället för att du ska söka hos andra läkare, som inte kommer att kunna påverka förloppet utan bara bekräfta att du är "frisk".

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: