Signatur SHE (kvinna 29) är sjukskriven sedan ett år med diagnos depression:

Signatur SHE (kvinna 29) är sjukskriven sedan ett år med diagnos depression:

Signatur SHE (kvinna 29) är sjukskriven sedan ett år med diagnos depression:

Jag äter Fluoxetin. Har så länge jag vet haft krånglig mage, värk i kroppen, till och från problem med underlivet, är känslig för smärta i huden, får lätt blåmärken m.m. I tre år har jag haft svår huvudvärk (spänning och migrän) tillsammans med de andra symtomen. Nu är huvudvärken lindrigare, men värken i kroppen har blivit "jättejobbig" och det finns ingen ork kvar i kroppen. Min farmor har fibromyalgi och Sjögrens syndrom. Därför skulle jag vilja ha en riktig utredning.
Skrivet av Hjortsberg...
När jag läser din berättelse får jag INGET intryck av ett inflammatoriskt retningstillstånd som vi ser som i Fibromyalgi eller Sjögrens syndrom. Dessa sjukdomar utmärker sig dessutom just genom att de är KLINISKA diagnoser, dvs baserade på det man finner i undersökningen och patientens berättelse - INTE det man ser i prover och röntgenundersökningar, som ju alla visar normalavärden, om det rör sig just om dessa sjukdomar.

Jag tycker att du skall inrikta dig på att försöka "styra upp" din Psykiatriska behandling - där du verkar vara underbehandlad, dvs att vidtagna åtgärder (mediciner och samtal) inte räcker fullt ut att dämpa dina besvär. Därmed sänder kroppen "nödsignaler" att du inte mår bra - utan att du för den skull behöver lida av en kroppslig sjukdom.
Det finns stor risk att du "söker runt" istället för att koncentrera dig på det som saken gäller. Be nu din läkare att ta tag i problemet i stället för att du ska söka hos andra läkare, som inte kommer att kunna påverka förloppet utan bara bekräfta att du är "frisk".

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress