Ange ditt sökord

Annons:

Sex mindre ofta

Hej! Jag och min partner har inte alls sex så ofta nuförtiden. Jag känner mig ofta trött och stressad men har inga problem med att bli kåt. Det är bara det att när vi går och lägger oss så sover vi. Innan dess lagar vi mat, tittar på tv, gör massa annat. När vi väl hamnar i sängen, då blir det för att sova. Nu har det blivit som en ond spiral. Kan man göra något för att komma ur det här? Jag vill ju såklart ha sex! Anonym, 33 år

Något som kan vara bra att fokusera på när man hamnat i den här negativa spiralen är tanke, tid och handling. Sex är inte något som uppstår bara av sig själv utan ofta måste man planera och ge ut-rymme för sex. Ibland kan det till och med vara bra att bestämma sig att man går och lägger sig lite tidigare några gånger i veckan för att ge tid och utrymme för prat, närhet eller sex. Om ni är lediga på helgerna så kan helgdagsmorgnarna vara en skön stund när båda är utvilade och pigga. Fyll era sinnen med sex, titta på en erotisk film tillsammans, läs något upphetsande eller prata om sex till-sammans för att påminna om lusten till sex och varandra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Publicerad: 8 juli, 2016

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: