Ange ditt sökord

Annons:

”Se upp med interaktioner och biverkningar vid s.k polyfarmaci (“mångmedicinering”)” – Katja (55) skriver:

Jag har fått Tiparol OD för/mot värk i axlar och nacke och jag har svårt att slappna av och sova. Jag har också Addisons sjukdom, hypotyreos, autoimmun äggstocksinflammation och B12-brist och tar Hydrocortone, Florinef, Levaxin och B12-sprutor. Värken har jag haft sedan 1998, och de andra sjukdomarna har diagnostiserats med något års mellanrum därefter. Har du något bättre tips mot värken? Jag rör mig mycket och har prövat allt från sjukgymnastik till homeopatpiller… Förresten, är det farligt att ta ett glas vin samma dygn som Tiparol OD?

Skrivet av Hjortsberg...
Det låter som du fått bekymmer med flera sjukdomar som kräver behandling som du inte kommer att kunna undvara. Det betyder att du kommer att vara i behov av relativt stora mängder mediciner under en lång tid framöver. Den värk som du beskriver gör att du även har blivit rekommenderad medicin för detta. Sannolikt bör du överväga att se om det inte finns andra alternativ än läkemedel för din värk. Om du tar läkemedel eller homeopatmediciner har ingen betydelse - men det är nog STÖRRE risk för interaktioner och biverkningar om du tar homeopatmediciner eller s.k naturläkemedel i olika kombination med varandra och med dina basläkemedel. (Det finns en mild varning för kombinationen Tiparol/alkohol i Patient-FASS. Reds anm)

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: