Ange ditt sökord

Annons:

SD (kvinna 42) vill veta vad diagnosen Cerviko-kranialgi innebär:

Jag har ont i nacken sedan sex månader. Kommer jag att bli frisk? Jag jobbar 50 % nu och får ont om jag jobbar med monotona arbetsuppgifter. Vad kan jag göra för att bli frisk?

Skrivet av Hjortsberg...
Diagnosen betyder att nervbanorna som kommer från nacken är utsatta för ständig irritation, som kan vara orsakad av en långvarig inflammation. Det gäller i detta fall hos dig speciellt de nerver som kommer från nacken och strålar upp i bakhuvudet.

Detta är ofta orsakat av artros-förändringar i nacken och beror på att diskarna mellan kotorna har sjunkit ihop, varvid det uppstår en lätt retning på vävnaden, som konstant irriterar dina nervbanor i detta område. För dig är det klart olämpligt med tungt arbete som kräver belastning på nacke, axlar och rygg. För att du skall slippa dina besvär bör du söka ett annat mer lämpligt arbete. Risken är att efter ytterligare ett par år kommer du att få mer besvär och då riskerar du att slås ut från arbetsmarknaden. Tala med din FHV (företagshälsovård). Du måste ha hjälp nu - längre fram kan det vara svårt att hjälpa dig. Det är arbetsgivarens skyldighet att se till att du kan få en annan typ av arbete, så att du inte i framtiden kan komma att behöva gå sjukskriven. Sök hjälp nu!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: