Ange ditt sökord

Annons:

SD (kvinna 42) vill veta vad diagnosen Cerviko-kranialgi innebär:

Jag har ont i nacken sedan sex månader. Kommer jag att bli frisk? Jag jobbar 50 % nu och får ont om jag jobbar med monotona arbetsuppgifter. Vad kan jag göra för att bli frisk?

Skrivet av Hjortsberg...
Diagnosen betyder att nervbanorna som kommer från nacken är utsatta för ständig irritation, som kan vara orsakad av en långvarig inflammation. Det gäller i detta fall hos dig speciellt de nerver som kommer från nacken och strålar upp i bakhuvudet.

Detta är ofta orsakat av artros-förändringar i nacken och beror på att diskarna mellan kotorna har sjunkit ihop, varvid det uppstår en lätt retning på vävnaden, som konstant irriterar dina nervbanor i detta område. För dig är det klart olämpligt med tungt arbete som kräver belastning på nacke, axlar och rygg. För att du skall slippa dina besvär bör du söka ett annat mer lämpligt arbete. Risken är att efter ytterligare ett par år kommer du att få mer besvär och då riskerar du att slås ut från arbetsmarknaden. Tala med din FHV (företagshälsovård). Du måste ha hjälp nu - längre fram kan det vara svårt att hjälpa dig. Det är arbetsgivarens skyldighet att se till att du kan få en annan typ av arbete, så att du inte i framtiden kan komma att behöva gå sjukskriven. Sök hjälp nu!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Rörelseapparaten

Ont i fötterna

Jag har så ont i mina fötter. Smärtan sitter mest precis under fötterna, vid "kuddarna”. I vänster fot har jag ont på utsidan vid lilltån och ända upp till knät. Vänster fot är stel och den är lite vriden inåt. Vad kan vara felet? Mvh, Sofia 31

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq