SD (kvinna 42) vill veta vad diagnosen Cerviko-kranialgi innebär:

SD (kvinna 42) vill veta vad diagnosen Cerviko-kranialgi innebär:

SD (kvinna 42) vill veta vad diagnosen Cerviko-kranialgi innebär:

Jag har ont i nacken sedan sex månader. Kommer jag att bli frisk? Jag jobbar 50 % nu och får ont om jag jobbar med monotona arbetsuppgifter. Vad kan jag göra för att bli frisk?
Skrivet av Hjortsberg...
Diagnosen betyder att nervbanorna som kommer från nacken är utsatta för ständig irritation, som kan vara orsakad av en långvarig inflammation. Det gäller i detta fall hos dig speciellt de nerver som kommer från nacken och strålar upp i bakhuvudet.

Detta är ofta orsakat av artros-förändringar i nacken och beror på att diskarna mellan kotorna har sjunkit ihop, varvid det uppstår en lätt retning på vävnaden, som konstant irriterar dina nervbanor i detta område. För dig är det klart olämpligt med tungt arbete som kräver belastning på nacke, axlar och rygg. För att du skall slippa dina besvär bör du söka ett annat mer lämpligt arbete. Risken är att efter ytterligare ett par år kommer du att få mer besvär och då riskerar du att slås ut från arbetsmarknaden. Tala med din FHV (företagshälsovård). Du måste ha hjälp nu - längre fram kan det vara svårt att hjälpa dig. Det är arbetsgivarens skyldighet att se till att du kan få en annan typ av arbete, så att du inte i framtiden kan komma att behöva gå sjukskriven. Sök hjälp nu!

 

Veckans fråga

I söndags ställde vi om klockan - tycker du att Sverige bör avskaffa vinter- och sommartid?

Nyhetsbrev

E-postadress