Ange ditt sökord

Annons:

Samband mellan fysisk ansträngning och näthinneavlossning?

I samband med träning på gym för ca. 3 år sedan fick min make näthinneavlossning som opererades. Han fick därefter grå starr som också opererades med lyckat resultat, MEN sedan dess vägrar han att utsätta sig för någon form av fysisk ansträngning eller träning, av rädsla för att han skall drabbas av näthinneavlossning igen. Finns det ett samband mellan fysisk ansträngning och näthinneavlossning? Med öga för träning (Kvinna, 67år)

Närmaste tiden efter att man opererats för en näthinneavlossning bör man ju ta det lite försiktigt med framför allt tunga lyft, krystningar osv. När väl tillståndet stabiliserats tror jag bestämt att det är av stor vikt att man kommer igång med fysisk aktivitet som exempelvis promenader. Tyngdlyftning kan man ju förstås låta vara. Exakta orsaken till näthinneavlossningen kan ju vara svår att säga, men överdriven försiktighet med fysiskt arbete kan nog inte garantera att det i så fall inte uppträder i alla fall. Då det ju mest drabbar den äldre befolkningen spelar säkert vissa åldersprocesser roll i sammanhanget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 april, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: