Ange ditt sökord

Annons:

Samband mellan fysisk ansträngning och näthinneavlossning?

I samband med träning på gym för ca. 3 år sedan fick min make näthinneavlossning som opererades. Han fick därefter grå starr som också opererades med lyckat resultat, MEN sedan dess vägrar han att utsätta sig för någon form av fysisk ansträngning eller träning, av rädsla för att han skall drabbas av näthinneavlossning igen. Finns det ett samband mellan fysisk ansträngning och näthinneavlossning? Med öga för träning (Kvinna, 67år)

Närmaste tiden efter att man opererats för en näthinneavlossning bör man ju ta det lite försiktigt med framför allt tunga lyft, krystningar osv. När väl tillståndet stabiliserats tror jag bestämt att det är av stor vikt att man kommer igång med fysisk aktivitet som exempelvis promenader. Tyngdlyftning kan man ju förstås låta vara. Exakta orsaken till näthinneavlossningen kan ju vara svår att säga, men överdriven försiktighet med fysiskt arbete kan nog inte garantera att det i så fall inte uppträder i alla fall. Då det ju mest drabbar den äldre befolkningen spelar säkert vissa åldersprocesser roll i sammanhanget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 april, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: