Ange ditt sökord

Annons:

Samband mellan fysisk ansträngning och näthinneavlossning?

I samband med träning på gym för ca. 3 år sedan fick min make näthinneavlossning som opererades. Han fick därefter grå starr som också opererades med lyckat resultat, MEN sedan dess vägrar han att utsätta sig för någon form av fysisk ansträngning eller träning, av rädsla för att han skall drabbas av näthinneavlossning igen. Finns det ett samband mellan fysisk ansträngning och näthinneavlossning? Med öga för träning (Kvinna, 67år)

Närmaste tiden efter att man opererats för en näthinneavlossning bör man ju ta det lite försiktigt med framför allt tunga lyft, krystningar osv. När väl tillståndet stabiliserats tror jag bestämt att det är av stor vikt att man kommer igång med fysisk aktivitet som exempelvis promenader. Tyngdlyftning kan man ju förstås låta vara. Exakta orsaken till näthinneavlossningen kan ju vara svår att säga, men överdriven försiktighet med fysiskt arbete kan nog inte garantera att det i så fall inte uppträder i alla fall. Då det ju mest drabbar den äldre befolkningen spelar säkert vissa åldersprocesser roll i sammanhanget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 28 april, 2010 Publicerad: 28 april, 2010

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: